Kursoversikt

Oslo Sjakkfestival er utsatt til våren 2023 grunnet smittetrykket i Oslo.

Bli farlig med de sorte brikkene!
med GM Torbjørn Ringdal Hansen

Kongeindisk er en aggressiv åpning for svart. En stor fordel er at du kan spille den mot mange av hvits førstetrekk, som 1.d4, 1.c4 eller 1.Sf3. Åpningen ser litt uskyldig ut, men i virkeligheten er den aggressiv og spennende. Torbjørn viser deg de viktigste ideene slik at du blir en farlig spiller også med de svarte brikkene.

Praktiske tips til suksess
med GM Kjetil Lie

Ved siden av det å gå i strupen på motstanderen har Kjetil alltid vært fan av det praktiske elementet. Lange, tunge teorivarianter har aldri vært i Kjetils interesse, og i sitt foredrag vil han gi råd og tips som kan hjelpe deg med å finne lettspilte åpninger som passer din stil. Han vil videre gi praktiske tips rundt forberedelsene til et parti, samt drøfte teknikker som kan maksimalisere dine vinnersjanser

Variantregning og visualisering av brettet
med GM Torbjørn Ringdal Hansen

Hvem har ikke opplevd at ting går i surr når man skal regne en variant? Ved instruktive eksempler vil Torbjørn vise hva som typisk går galt, og hvordan man skal få det til. Dette er et område hvor de aller fleste sliter, nærmest uansett spillestyrke.

Kunsten å angripe!
med GM Kjetil Lie

Kjetils viktigste våpen på vei mot GM-tittelen var angrepssjakk. I sitt foredrag vil han lære bort teknikker og nyttige tips for angrepsspill. Kjetil vil også gi sine anbefalinger når det kommer til å velge åpninger som passer for en angrepsspiller.

A-ha-opplevelser i sluttspill
med GM Torbjørn Ringdal Hansen

I denne økten vil Torbjørn vise sjakktrekkene som har betydd aller mest for hans utvikling. Det er noen aha-opplevelser som plutselig kan forårsake et byks i spillestyrke. Hvis Torbjørn har lært mye av disse opplevelsene, vil du ganske sikkert gjøre det samme!